Webinar: Grøn omstilling og bæredygtighed styrker konkurrenceevnen og forbedrer bundlinjen

Vi har skræddersyet et webinar, så du bliver klædt på til at træffe de fremtidige samfundsansvarlige og bæredygtige beslutninger til gavn for kunder, investorer og myndigheder – med fokus på ESG.

Forventninger om at have CSR- og samfundsansvarlige pejlemærker er i dag højt på virksomhedernes dagsorden og flere steder en integreret del af kerneforretningen. Forventninger og pres kommer både internt på tværs af medarbejdere og produktion og eksternt fra offentligheden, kunder, leverandører, samarbejdspartnere m.fl. Det strategiske sigte på at belaste miljøet mindre, være mere samfundsbevidst og behandle mennesker bedre er derfor det nye sort i erhvervslivet, hvortil ESG nu også melder sig. Investorer, kreditinstitutter og kunder efterspørger nemlig i stigende grad ESG-informationer, når de skal vurdere en virksomhed.

Samfundsansvar og bæredygtighed styrker også konkurrenceevnen og forbedrer bundlinje på lang sigt. Men hvordan kan ESG-nøgletal om virksomhedens affaldssortering, elforbrug og kønsdiversitet i øverste ledelseslag, til virksomhedens nye grønne investeringer og påvirkning i yderste produktionsled blive værdifuldt for din bundlinje?

På webinaret bliver du klædt på til at sortere i mængden af valg, når det gælder bæredygtighed og samfundsansvar og til at synliggøre resultatet af dine valg overfor kunder, investorer og offentlige myndigheder. Vi serverer derfor anbefalinger, tanker, knowhow og learnings fra nogle af dem, der arbejder strategisk med ESG-data og bæredygtighed.

ESG-ekspert, Malene Thiele fra Dansk Erhverv vil tage dig bag om tendenser og lovgivning i EU og i Danmark. Koncerndirektør, Peter Therkelsen, fra transport- og logistikvirksomheden, H.P. Therkelsen, vil fortælle om det strategiske ESG-fokus i den daglige drift med 200 tonstunge køretøjer på rullende opgaver i hele Europa. Og adm. direktør, Peter Lytzen fra Esvagt vil med udgangspunkt i deres flåde på 40 specialbyggede skibe til servicering af vind-, olie- og gasindustrien uddybe, hvor højt bæredygtighed er på dagsordenen på verdenshavene.

På webinaret hører du derfor om viden, beslutninger og udfordringer fra:

·         CSR-chef, Malene Thiele, Dansk Erhverv

·         Adm. direktør, Peter Lytzen, ESVAGT

·         Koncerndirektør, Peter Therkelsen, H.P. Therkelsen

Hvad er forskellen på CSR og ESG?

CSR er et begreb, der har udviklet sig over tid. Groft sagt dækker CSR, Corporate Social Responsibility over nationale lovkrav og virksomhedernes frivillige tiltag inden for bæredygtighed og samfundsansvar. For mange virksomheder er CSR en del af virksomhedens naturlige kerneforretning.

ESG, der står for ’Environmental, Social og Governance’ dækker over den tilgængelige information om en virksomhed, når det gælder miljø og klima (environmental), virksomhedens samfundsmæssige (sociale) påvirkning – samt processerne for god selskabsledelse i virksomheden (governance). Investorer, kunder og myndigheder efterspørger i stigende grad ESG-oplysninger, når de skal vurdere et selskabs evne til værdiskabelse, risikostyring og langsigtede vækstmuligheder.

Der er dermed en stor fællesmængde mellem de to begreber, CSR og ESG.

Webinaret afholdes torsdag den 17. juni fra kl. 9:00-10:00

Under webinaret er der mulighed for at stille spørgsmål

Det er gratis at deltage. Tilmelding: Klik her


Næste artikel